Kék hírek

2023.12.11. 15:18

Átfogó ellenőrző akciók zajlottak a megyében

Illusztráció

Több mint 1400 személyt igazoltattak és 842 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében. December 8–10. között folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége, amelynek fő célja az ittas vezetés visszaszorítása volt. A hétvégén zajlott 30 ellenőrzésen 361 rendőr, 154 csendőr vett részt, továbbá egyes akciókon jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 1464 személyt igazoltattak, továbbá 842 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 472 bírságot szabtak ki 191.660 lej értékben. Ezek mellett 29 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből 12 a közutakon történt. A bírságok közül 430-at közúti kihágások miatt szabtak ki: 269-et gyorshajtásért, négyet ittas vezetésért, 32-t a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, ötöt az elsőbbségadás elmulasztásáért, hatot szabálytalan előzésért, kettőt szabálytalan parkolásért és további 110-et egyéb közúti kihágások miatt. Kiegészítő intézkedésként 70 jogosítványt és 14 forgalmi engedélyt vettek el. A rendőrök és csendőrök ezen a hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében zajló kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Drogosan vezettek

 Egy 35 éves fugyivásárhelyi férfit helyeztek 24 órás őrizetbe december 9-én. A férfit ugyanaznap 15.30 óra körül állították meg a rendőrök a nagyváradi körgyűrűn, miután a sofőr agresszíven vezetett, hirtelen és ok nélkül lefékezett, így nekiment a mögötte haladó autó, amit egy váradi nő vezetett. A balesetben senki sem sérült meg. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. December 8-án 21.45 óra körül Nagyvárad egyik utcáján a rendőrök megállítottak egy 28 éves nagyürögdi férfit is, akinél az igazoltatáskor szintén elvégezték a drogtesztet, ami ez esetben is pozitív lett. Mivel a gyorstesztek nem bizonyító erejűek, mindkét esetben elvégezték a vérvizsgálatokat is. Az érintett sofőrök ellen eljárás indult. December 9-én éjjel 2 órakor a váradi Vitéz (Decebal) úton állítottak meg a rendőrök egy 27 éves jászvásári nőt, aki felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. December 10-én 16.35 óra körül Bihardiószeg egyik utcáján kaptak el a rendőrök egy 18 éves helyi fiatalt, aki egy beíratlan autót vezetett. Mindkét ügyben eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!