Nyomozás

2023.11.15. 17:56

Újabb fejlemények az orvvadászati ügyben

Forrás: A rendőrség archívuma

BN-összeállítás

Két hónappal ezelőtt, szeptember 13-án számoltunk be arról az ügyről, melyben 17 személy ellen nyomoztak, s mindenkinél házkutatást is tartottak orvvadászat miatt. A szeptemberben tartott házkutatások során 103 trófeaállatot, 48 fegyvert, lövedékeket, vadászengedélyeket, éjjellátó szemüveget és egy laptopot koboztak el. A nyomozás során kiderült, hogy 2019. január 1. és 2023. július 19. között 17, 20 és 65 év közötti személy engedély nélkül vadászott egy Bihar megyei vadrezervátumban. Az állattrófeák között egyébként több szarvasféle volt, vaddisznó, farkas és medve is. 

Forrás: A rendőrség archívuma

A rendőrség újabb – az üggyel kapcsolatos – fejleményekről számolt be a november 15-i közleményében. E szerint 21 személy ellen indítottak eljárást a következő vádpontok miatt: a fegyverekre és lőszerekre vonatkozó szabályok be nem tartása, orvvadászat, illegális fegyverhasználat, állatok jogellenes, szándékos megölése, hamisítás, hamisítvány felhasználása és bűnpártolás. Elrendelték 20 személy 24 órás előzetes letartóztatását, közülük 16 esetében kiterjesztették a büntetőeljárást. A vádlottak ügyét november 16-án a nagyszalontai bíróság ügyészi hivatala tárgyalja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!