Kék hírek

2023.11.10. 15:11

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön 251 büntetést osztott ki, az ezekből befolyt összeg 113.760 lej. Elvettek továbbá 32 jogosítványt és hat forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 167 büntetést osztottak ki, 30-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 12-t szabálytalan előzésért, hármat nem kijelölt helyen való megállásért, ötöt gyalogosok és négyet biciklisek szabálytalanságaiért, kettőt az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és 24-et egyéb kihágásokért. 

Gyorshajtások. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tagjai csütörtökön hat órán át szigorú ellenőrzéseket végeztek a 76-os jelzésű országúton, öt, egymás után elhelyezett radart és egy drónt felhasználva. Az ellenőrzések 7.30 és 13.30 óra között zajlottak a Nagyvárad és Vaskoh közötti útszakaszon. Összesen 80 büntetést osztottak ki, az ezekből befolyt összeg 44.875 lej. Ebből gyorshajtásért 67 bírságot adtak, kettőt szabálytalan előzésért és 11-et egyéb kihágásokért. Elvettek továbbá 12 jogosítványt és két forgalmi engedélyt. 

Ittasan. A rendőrség elfogott csütörtök délután 14.20 órakor Belényesen egy 63 éves helyi férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,78 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Letartóztatások. A rendőrség elfogott Nagyváradon és letartóztatott csütörtökön egy 36 éves kágyai férfit. Az illetőt a nagyváradi bíróság 3 év és 263 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte minősített lopás miatt. Szintén aznap a rendőrség egy 41 éves érkörtvélyesi férfit is letartóztatott. Őt a margittai bíróság egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogosítvány nélküli járművezetés miatt. Mindketten a nagyváradi börtönben töltik le a büntetésüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!