Tűzoltás

2023.11.06. 16:54

Kigyulladt egy ház Biharon, egy személyt evakuálni kellett

Tűz keletkezett hétfő délután Biharon egy háznál, egy személyt a lángok közül mentettek ki a tűzoltók.

Forrás: ISU

BN-összeállítás

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséget 12.55 órakor riasztották, hogy Biharon, a Cetății utcán kigyulladt egy ház. A helyszínre három tűzoltó- és két rohammentő-kocsival érkeztek ki a nagyváradi 2-es osztagú tűzoltók és a nagyváradi SMURD. Még kiérkezésük előtt az érmihályfalvi katonai tűzoltók – akik éppen akkor haladtak át a településen, Várad felé tartva, és észlelték a tüzet – kimentették a házból annak tulajdonosát, egy 46 éves férfit, aki először nem akarta elhagyni a lángokban álló és füsttel elöntött épületet. 

A tűzoltócsapatok ezután kivittek a házból egy gázpalackot, hogy megelőzzenek egy esetleges robbanást, majd elkezdték a tűz oltását, mely a ház két szobáját érintette. Időközben a rohammentősök ellátták az evakuált férfit, aki feltehetőleg füstmérgezést szenvedett, majd a Bihar Megyei Sürgősségi Klinikára szállították további vizsgálatok miatt. A lángokat körülbelül 35 perc alatt oltották el. A tüzet dohányzás okozhatta, elégtek a két szobában lévő javak. 

Forrás: ISU

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!