Bírságok

2023.10.06. 12:35

Tükörakcióban vettek részt a Bihar megyei rendőrök

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön 240 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 94.010 lej. Továbbá elvettek 13 jogosítványt és három forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 149 büntetést osztottak ki, 33-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hetet vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, hetet az autólámpák nem megfelelő használatáért, ötöt ittas vezetésért, ötöt nem kijelölt helyen való megállásért, hármat szabálytalan előzésért, egyet az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és 30-at egyéb kihágásokért. 

A felsorolt büntetésekből 95-öt reggel 7-19 óra között osztottak ki, ugyanis ez idő alatt a 79-es jelzésű országúton, a Nagyvárad és Keményfok közötti útszakaszon szigorúbb ellenőrzéseket tartottak, mely annak a tükörakciónak volt a része, amit a Bihar és Arad megyei rendőrök közösen szerveztek. Az akcióban 18 Bihar megyei rendőr vett részt és kilenc radart használtak. A 95 büntetésből befolyt összeg 38.425 lej, a legtöbbet, 68-at gyorshajtásért osztottak ki, egyet szabálytalan előzésért, 10-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, egyet ittas vezetésért és 15-öt egyéb kihágásokért. A tükörakció során öt jogosítványt vettek el és 260 drog- és/vagy alkoholtesztet végeztek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!