Vizsgála

2023.10.10. 14:53

Szexuális zaklatás miatt került előzetesbe

Archív felvétel

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Vizsgálati fogságba került egy brazil származású üzletember, miután szexuális zaklatással vádolják. Az esetről a belényesi ügyészség  számolt be hétfőn kiadott közleményében. A vád szerint a 61 éves férfi, A. F. a vádpontokban szereplő cselekedeteket 2023 szeptemberében követte el, két különböző alkalommal. Az áldozat egy 12 éves fiú. A két személy A. F. személyautójában tartózkodott, Feketebátor községben, Talpas településen, amikor a szexuális zaklatás történt. A vádlott lelki jellegű kényszerítéssel, kihasználva az áldozat akaratnyilvánítási képtelenségét, megpróbált a fiúval anális szexuális aktust létesíteni, ezután pedig orális szexuális aktust végzett a kiskorúval – szerepel az ügyészség közleményében.
Az ebihoreanul.ro információi szerint A. F. brazil származású férfi körülbelül tíz éve él Belényes környékén, ahol gombakereskedelemmel foglalkozik. A közeli roma közösségekben ismert a neve, ugyanis számos alkalommal adományozott a nélkülöző családoknak. Mindeddig semmilyen bejelentés nem érkezett arról, hogy nem megfelelő módon viselkedett volna.
A mostani esetet az áldozat szülei jelentették, az orvosszakértők pedig alátámasztották a szexuális zaklatás tényét. A férfit október 3-án helyezték 24 órás vizsgálati fogságba, egy nappal később pedig az ügyészek kérelmezésére 30 naposra hosszabbították azt. Az A. F. ellen szóló vád kiskorú ellen való erőszak folyamatos elkövetése, mely 5–12 év letöltendő börtönbüntetéssel büntetendő. A. F. egyébként megfellebbezte az eddig hozott ítéletet a Bihar Megyei Törvényszéken, azonban hétfőn, október 9-én elutasították azt, s a belényesi bíróság ítélete marad érvényben, tehát a férfi le kell töltse a 30 napos előzetes letartóztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!