Tragédia

2023.10.09. 14:49

Meggondolandó szavak egy tragédia kapcsán

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Halálos baleset történt szombat este Bihardiószegen. Egy 52 éves helyi férfi egy ATV-vel haladt, amikor a Gheorghe Lazăr utcán egyelőre ismeretlen körülmények között elveszítette az uralmát a jármű irányítása felett, lesodródott az útról és egy betonoszlopnak ütközött. A férfin sajnos már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette. Alina Fărcuța rendőrségi szóvivő nyilatkozata szerint az áldozat nem rendelkezett járművezetői engedéllyel. Az ügyben vizsgálat folyik. 
Az esetről a közösségi médiában is beszámolt egy rendőr, Sebastian Drimbe, azt hangoztatva, hogy a megelőzés a legfontosabb. Drimbe elsőként ért a helyszínre kollégájával együtt, s azonnal elkezdték a férfi újraélesztését – áll a bejegyzésben. „Tegnap (szombaton, szerk. megj.) este egy baleset helyszínén voltam. Egy férfi egy ATV-vel egy betonoszlopnak ütközött, az áldozat elvesztette az eszméletét. Mivel elsőként értünk a helyszínre a kollégámmal, a mentősök kiérkezéséig szívmasszázst végeztünk. Megérkeztek a mentősök is, de az áldozat sajnos elhunyt. Nehéz pillanatok ezek minden életmentőnek, amikor érzik, hogy elszáll valakiből az élet, és mindeközben ők tehetetlenek. További nehéz pillanatok következtek, a család értesítése. Miként csináld? Hogyan mondasz el egy ilyen hírt? Hogyan bonyolíts le egy ilyen beszélgetést telefonon? Hatalmas felelősség és nyomás ez, ami sok esetben a rendőrökre nehezedik, azokra, akiket gyakran csak szidnak. Nem tudom leírni, hogy mi következett ezután. Egy ilyen szörnyű hír sokkoló … Talán ha viselt volna védősisakot, még életben lenne … Jóemberek, tartsátok be a közlekedési szabályokat … Egyetlen figyelmetlen pillanat is tragédiához vezethet… #AzÉletElsőbbségetÉlvez (#ViațaArePrioritate). Részvétem a gyászoló családnak” – áll a bejegyzésben, amelyre már több ezer hozzászólás érkezett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!