Büntetés

2023.10.28. 09:11

Előzetes letartóztatásban marad a vétkes sofőr

Továbbra is rács mögött marad az a fiatal férfi, aki ittas állapotban elgázolt egy 12 éves gyermeket a gyalogátkelőn, a nagyváradi városi rendőrség közelében. A kisfiú később belehalt sérüléseibe.

Illusztráció

Forrás: Pexels

Erdon-összeállítás

A Bihar Megyei Törvényszék az ügyészség fellebbezését követően csütörtök délután határozott úgy, hogy hatályon kívül helyezi a Nagyváradi Bíróság október 20-i döntését, amellyel a sofőr az előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került volna. Az említett döntés ellen nemcsak a Nagyváradi Bíróság mellett működő ügyészség ügyészei fellebbeztek, hanem a kiskorú áldozat édesanyja is, ez utóbbit viszont elutasították, tekintettel arra, hogy a büntetőeljárás szerint a kényszerintézkedéseket csak az ügyész vagy a vádlott támadhatja meg. Ennek megváltoztatását is kérvényezte a Chiva család, vagyis azt, hogy a sértett felek a bíróság előtt véleményt nyilváníthassanak egyes kényszerintézkedések kihirdetése előtt.

Csütörtökön a tárgyalás idején az elkeseredett szülők, a kisfiú nagymamája és nagynénje a bíróság épülete előtt tüntettek, majd a szülők bemehettek a tárgyalóterembe, ahol személyesen is láthatták az elkövetőt. „14.50 órakor behívtak minket is a tárgyalóterembe… Én, sértettként nem mondhattam semmit. A vádlott mondta ki az utolsó szót. Beismerte bűnösségét, és azt mondta, hogy sajnálja. Egy pillanatra sem nézett ránk, hogy bocsánatot kérjen, hogy tönkretette a családunkat…” – mondta el Luiza Chiva a Bihoreanulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!