Kék hírek

2023.08.29. 13:51

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn 102 büntetést osztott ki, az ezekből befolyt összeg 44.370 lej. Elvettek továbbá két jogosítványt és három forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 50 büntetést osztottak ki, 11-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, négyet elektromos rollerezőknek, négyet az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és 33-at egyéb kihágásokért.

Ittasan balesetezett. Az élesdi rendőrséget hétfőn 20.06 órakor riasztották az 112-es hívószámon keresztül, hogy Esküllőn (Aștileu) közúti baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 34 éves esküllői férfi egy személyautóval haladt a 108I jelzésű megyei úton, elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, egy útszéli oszlopnak ütközött, majd lesodródott az útról. Személyi sérülés nem történt. A férfi légalkoholszintje 0,65 mg/l volt. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Jogosítvány nélkül. A rendőrség elfogott hétfő reggel Vaskohszikláson járőrözés közben egy 61 éves bondoraszói (Budureasa) férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. A járművezető engedélyét előzőleg felfüggesztették. Szintén aznap, este 23.49 órakor Érábrányon (Abram) egy 16 éves kiskorú lány vezetett jogosítvány nélkül egy személyautót. Mindkét személy ellen eljárás indult.

Letartóztatták. Egy 41 éves váradszentmártoni férfit azonosítottak és tartóztattak le vasárnap. A férfit országos szinten körözték minősített lopás miatt. A zilahi bíróság két év, hat hónap és 321 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Másnap 16.30 órakor Ürgetegen (Ortiteag) egy 50 éves férfit fogtak el, akit a nagyszalontai bíróság két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, szintén minősített lopás miatt. Mindketten a nagyváradi börtönben töltik le a büntetésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!