Vérvizsgálat

2023.08.16. 13:35

Eltörölték a bírságot

A vérvizsgálat igazolta egy váradi férfi ártatlanságát, akit ittas vezetésért büntettek meg a rendőrök.

Illusztráció

BN-összeállítás

Eltörölték annak a váradi személynek a bírságát, aki bebizonyította: annak ellenére, hogy egy közúti ellenőrzés során a szonda azt mutatta ki, hogy alkoholt fogyasztott, az autóban terjengő alkoholszag a szélvédőtisztító oldatból áradt. Mivel tudta, hogy ártatlan, a férfi ragaszkodott a vérvizsgálat elvégzéséhez, ami kimutatta, hogy a véralkoholszintje nulla. A Nagyváradi Bíróság a javára döntött, és eltörölte a rendőrök által kiszabott 1305 lejes bírságot.

Az eset még ez év januárjában történt, a sofőrt a Kolozsvári úton állították meg a közúti rendőrök. Mikor elkérték az iratait, a rendőrök alkoholszagot éreztek az autóban, ezért megszondáztatták a férfit, aki elmagyarázta, hogy közvetlenül az igazoltatás előtt törölte le a szélvédőjét egy speciális szélvédőtisztító oldattal, ennek a szagát érezhették a járőrök. Azonban a sofőr nem kis meglepetésére a szonda 0,05 mg/l légalkoholszintet mutatott, ezért megbírságolták, és elvették a jogosítványát 90 napra. Ezt követően kérte a férfi, hogy végezzék el a vérvizsgálatot, ami igazolta ártatlanságát, később pedig a bíróságon kérvényezte a büntetés eltörlését. Az ítéletet, ami nem jogerős, a múlt hónapban hozta meg a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!