Tesztelés

2023.08.16. 13:14

Átfogó ellenőrző akciók a megyében

Több mint 2200 személyt igazoltattak és 1500 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt időszakban zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében, amelyekben a csendőrök és más rendvédelmi szervek képviselői is részt vettek.

Illusztráció

BN-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége augusztus 11–15. között, amelynek fő célja az ittas vezetés visszaszorítása volt a minivakáció ideje alatt. A 33 akcióban 700 rendőr, 163 csendőr vett részt, továbbá egyes bevetéseken jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 2212 személyt igazoltattak, 1549 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 731 bírságot szabtak ki 322.333 lej értékben. Ezek mellett 29 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből 11 a közutakon történt. A bírságok közül 633-at közúti kihágások miatt szabtak ki: 425-öt gyorshajtásért, hetet ittas vezetésért, 53-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kilencet az elsőbbségadás elmulasztásáért és további 139-et egyéb közúti kihágások miatt. Kiegészítő intézkedésként 85 jogosítványt (45-öt gyorshajtásért, hetet ittas vezetésért, kilencet szabálytalan előzésért és 24-et egyéb szabálytalanságért) és 18 forgalmi engedélyt vettek el.
Az ellenőrzések mellett a közúti rendőrök emlékeztették a járművezetőket a büntetőjogban bekövetkezett változásról, miszerint, ha egy járművezető alkohol vagy pszichoaktív anyagok hatása alatt, vagy vezetői engedély nélkül okoz halálos áldozattal járó közúti balesetet, akkor végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik. Továbbá arra is figyelmeztették a sofőröket, hogy bármilyen besorolású közúton kötelező nappal is a fényszóró használata. A rendőrök és csendőrök az elmúlt hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében zajlott kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!