Büntetések

2023.07.19. 16:01

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Forrás: Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei július 18-án is folytatták az ellenőrző akciókat, amelyek során 93 büntetést szabtak ki összesen 40.455 lej értékben, kiegészítő intézkedésként pedig négy jogosítványt vettek el. A büntetések közül 66-ot gyorshajtás miatt, ötöt a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt ittas vezetésért, kettőt tilosban parkolásért szabtak ki, és 18 esetben büntettek egyéb közúti kihágások miatt.

Baleset. Július 18-án 19 óra körül arról értesítették a margittai rendőrséget, hogy Berettyószéplakon (Suplacu de Barcău) közúti baleset történt. A helyszínelés során kiderült, hogy egy 25 éves helyi illetőségű férfi a 19B országúton haladva elvesztette uralmát a gépjármű irányítása felett és lehajtott az útról. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, továbbá a szonda 0,57 mg/l légalkoholszintet mutatott. Az ügyben eljárás indult.

Ittasan. Július 18-án a belényesi rendőröket arról értesítették, hogy Káptalanhodoson (Hodiș) közúti baleset történt. A helyszínre kiszálló rendőrök megállapították, hogy egy 49 éves drágcsékei (Drăgești) férfi a 200-as községi úton egy mezőgazdasági géppel haladva egy kanyarban nekiment egy másik gépjárműnek. Mint kiderült, az általa vezetett jármű nem volt beíratva, továbbá a férfi ittasan (0,59 mg/l) is vezetett és jogosítványa sem volt. A koccanás során senki sem sérült meg. Az ügyben eljárást indítottak.

Eljárás. Július 18-án 12.30 óra körül a 792/A megyei úton Olcsánál a rendőrök elkaptak egy 68 éves Buzău megyei férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett. A férfi elutasította a szondáztatást és a vérvizsgálatot is. Az ügyben eljárás indult.

Szabálysértés. Július 18-án Belényes egyik utcáján a rendőrök megállítottak egy 26 éves várasfenesi fiatalembert, aki egy haszongépjárművet vezetett, viszont erre a típusú járműre nem volt meg a megfelelő járművezetői engedélye. Eljárást indítottak ellene.

Börtönbüntetés. Július 18-án a rendőrök elfogtak Nagyváradon egy 35 éves helyi illetőségű férfit, akit a Nagyváradi Bíróság 2 év és 6 hónap börtönre ítélt minősített lopás miatt. Ugyanaznap 19 óra körül a vaskohsziklási rendőrök elfogtak és őrizetbe helyeztek egy 56 éves bontesdi férfit, akit a Belényesi Bíróság 1 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélt családon belüli erőszak vádjával. Mindkét személyt a váradi börtönbe szállították, itt fogják letölteni büntetésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!