Kék hírek

2023.07.03. 12:17

Átfogó ellenőrzéseket tartottak

Az elmúlt hétvégén ismét szigorú és átfogó ellenőrzéseket tartottak a rendőrök. Összesen 461 bírságot osztottak ki és 90 jogosítványt vettek el.

Illusztráció

Törő Enikő

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság június 30. és július 2. között szigorú ellenőrzéseket végzett Nagyváradon és Bihar megyében is. Továbbá 42 megelőzési akciót is tartottak, ebben 545 rendőr vett részt, 118 csendőr, illetve határrendészek és a munkaügyi felügyelőség munkatársai. Az akció során 4993 személyt igazoltattak és 1034 járművet ellenőriztek, 4210 légalkoholszintmérést és drogtesztet végeztek. Összesen 461 büntetést osztottak ki, 241.952 lej értékben. Ugyanakkor 41 bűncselekményt észleltek, ebből öt bírósági ügy, 21 közlekedési kihágás, tíz kábítószer-kereskedelemmel vagy fogyasztással kapcsolatos és öt egyéb típusú bűncselekmény.

A büntetések nagy részét, 324-et egyébként közúti kihágások miatt adták. Ebből 124-et gyorshajtásért, 40-et ittas vezetésért, ötöt kábítószer hatása alatt való autóvezetés miatt, 72-t taxisoknak, 18-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 12-t a közlekedési lámpa jelzéseinek be nem tartásáért, 53-at pedig egyéb kihágásokért. Elvettek továbbá 90 jogosítványt, ebből 40-et ittas, ötöt drogos vezetésért, 39-et gyorshajtásért, ötöt szabálytalan előzésért, egyet pedig egyéb kihágásért. Elvettek továbbá 17 forgalmi engedélyt is. 

Autólopás

A váradi rendőrség elfogott szombat éjjel 00.30 órakor egy 18 éves körösgyéresi (Girișu de Criș) fiatalembert, aki aznap éjjel 00.10 órakor ellopott egy személyautót, azzal a céllal, hogy vezesse azt. A jármű egy köröstarjáni (Tărian) parkolóban állt, az indítókulcs benne volt. A fiatalember elindult az autóval, majd egy veszélyes kanyarban egy, az út mellett parkoló gépkocsinak ütközött Köröstarjánban. Személyi sérülés nem történt. Az ügyben további vizsgálat folyik. 

Bedrogozva, ittasan

Körösbarlangon (Peștere) szombat hajnalban 4.15 órakor elfogtak egy 19 éves esküllői (Aștileu) fiatalembert, aki bedrogozva vezetett egy személyautót. Szintén aznap hajnalban, 4.45 órakor Körösbarlangon egy 25 éves kisősi (Aușeu) férfit is elfogtak, aki szintén bedrogozva vezetett egy járművet. A helyszínen végzett drogteszt eredménye pozitív lett mindkét esetben, vérvizsgálatot is végeztek. Váradlesen szombat hajnalban 4.45 órakor egy 28 éves nagyváradi férfit fogtak el ittasan vezetni egy személyautót, a légalkoholszintje 0,55 mg/l volt, a drogtesztje is pozitív lett. Mindegyik ügyben eljárás indult.

Az 1-es jelzésű országúton, Élesden vasárnap éjjel 00.57 órakor a rendőrség elfogott egy 28 éves kisősi (Aușeu) férfit, aki egy robogót vezetett jogosítvány nélkül. A jármű nincs forgalomba íratva. A férfi ittasan vezetett, a légalkoholszintje 1,02 mg/l volt. Eljárás indult az ügyben. 

Szintén vasárnap, délután 18.57 órakor Mácsapusztán (Livada de Bihor) elfogtak egy 53 éves szászfalvi (Măgești) férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 1,08 mg/l volt. Vasárnap 11.50 órakor Papmezőszelestén (Săliște de Pomezeu) egy 63 éves biharszentandrási (Sântandrei) férfit fogtak el, amint ittasan vezetett egy személyautót. Eljárás indult mindkét ügyben. 

Szombaton Félixfürdőn (Băile Felix) 18.30 órakor egy 34 éves nagyváradi férfit fogtak el jogosítvány nélkül vezetni egy kisteherautót. Szintén aznap, 23.30 órakor Esküllőn egy 20 éves helyi férfit fogtak el megfelelő kategóriájú jogosítvány nélkül vezetni egy kisteherautót. Eljárás indult mindkét ügyben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!