Speed marathon

2023.04.22. 18:13

Bihar megyében is büntették a gyorshajtókat

Forrás: bihon.ro

Több mint 220 büntetést szabott ki a Bihar megyei közúti rendőrség gyorshajtás miatt a Speed Marathon elnevezésű művelet során. Idén április 21-én, pénteken a közúti rendőrök átfogó akciót hajtottak végre a gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetek csökkentéséért, valamint azon sofőröket is megbüntették, akik nem az út- vagy a forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel haladtak. A Bihar megyei rendőrök akciója nem csak itt, hanem országos szinten is zajlott, valamint mindazokban a tagországokban, amelyek tagjai az Európai Közúti Rendőrségi Hálózatnak (ROADPOL). Az akció során 297 büntetést szabtak ki összesen 120.448 lej értékben. A büntetések mellett kiegészítő intézkedésként 11 jogosítványt és 11 forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 226-ot gyorshajtás miatt, 50-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, öt szabálytalan előzésért, kettőt ittas vezetésért, három alkalommal műszakilag hibás gépjármű forgalomba helyezése miatt szabtak ki, valamint további 11 szankciót szabtak ki egyéb közúti kihágás miatt.

Öt hónapra jogosítvány nélkül maradt például az az újszentesi (Temes megye), 48 éves férfi, aki péntek reggel fél nyolc körül 102 km/h sebességgel hajtott Bihardiószegen, illetve szabálytalan előzést hajtott végre.  Ugyancsak április 21-én 12.10 körül a DN1-es országúton Köröstopánál, a rendőrök radarral bemértek egy 31 éves révi férfit, aki 115 km/h sebességgel haladt. A további ellenőrzés során pedig kiderült, hogy a férfi egy másik ország hatóságai által kiállított ideiglenes vezetői engedéllyel rendelkezik, amely Romániában nem érvényes. Az ügyben eljárás indult ellene.

Engedély nélkül

 Április 21-én 12.45 óra körül a DN19E országúton a rendőrök elkaptak egy 33 éves papfalvai férfit, aki a szükséges engedélyek nélkül szállított utasokat gépjárművén. A sofőrt 1000 lejre büntették, továbbá hat hónapig nem használhatja az érintett járművet, amelynek erre az időszakra bevonták a forgalmi engedélyét.

Ittasan vezetett

Április 21-én 23 óra körül a rendőrök elkaptak egy 36 éves váradszentmártoni férfit, aki ittasan vezetett. Szondáztatáskor kiderült, hogy légalkohol szintje 0,69 mg/l volt. Az ügyben eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!