Tűzoltóság

2023.03.14. 18:09

Robbanásveszélyt hárítottak el a tűzoltók

Acetilén és oxigénpalackokat sikerült kihozniuk egy égő épületből a nagyváradi tűzoltóknak, mielőtt azok felrobbantak volna.

A Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőséget kedden délután 13.28 órakor értesítették a 112-es segélyhívó számon, hogy tűz ütött ki a váradi Eroul Marius Cosma utcában található egyik épületben. A telefonáló jelezte azt is, hogy az épület alagsorában hat gázpalackot (4 acetilén és 2 oxigén palack) is tároltak. A helyszínre azonnal kiszállt a katasztrófavédelem három tűzoltóautóval, egy műszaki mentőautóval, valamint egy mentőautóval. 

A tűzoltóknak még időben sikerült kihozniuk a palackokat, megakadályozva a robbanást. Ezzel párhuzamosan elkezdték az oltást is. A katasztrófavédelem munkatársainak sikerült megfékezni a lángokat, ezt követően a tűzfészkek felszámolásán dolgoztak, amit 14.50 óráig be is fejeztek. 

Forrás: ISU

A tűzesetben személyi sérülés nem történt. A helyszíni vizsgálat alapján a tüzet nagy valószínűséggel egy vágóeszköz okozta, amit a tűzvédelmi szabályok betartása nélkül használtak. A tűzben elégtek az épület alagsorában tárolt hulladékok (fa, papír stb.).

Forrás: ISU

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!