Életmentés

2023.02.10. 12:33

Égő házból mentettek ki a tűzoltók egy családot

Négytagú családot mentett ki a lángok közül öt szolgálaton kívüli tűzoltó február 10-én. A ház tetőtere és tetőszerkezete kapott lángra.

Bodoni Adrian, Jurău Claudiu, Lazăr Ilie, Chișe Mihai és Herțe Călin, a Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársai február 10-én reggel a műszak lejárta után Érmihályfalváról Nagyváradra tartottak.

 

Biharpüspökinél jártak, mikor észrevettek egy lángoló és füstölő házat a Santăului utcán. Miközben a helyszínre siettek, értesítették a tűzesetről a szolgálatban levő kollégáikat is a 112-es segélyhívó számon. Az öt tűzoltó időközben behatolt a házba, ahonnan kimentettek egy négytagú családot: egy négyhetes csecsemőt, egy másfél éves gyermeket és szüleiket. A családfő a mozgásszervi fogyatékossága miatt nem tudott mozogni, az anyuka pedig nemrég császármetszésen esett át, viszont akkor még egyikőjük sem tudott arról, hogy az ingatlan lángra kapott. Szerencsére senki sem sérült meg.

A tűzoltók a biztonság kedvéért kikapcsolták a ház áramellátását, eltávolítottak a konyhából egy gázpalackot és kimenekítettek az istállóból három lovat. Nem sokkal a hívást követően a helyszínre kiérkeztek a tűzoltók és a mentők is. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, és meggátolni a tűz továbbterjedését a szomszédos épületekre. A tűzben kiégett a ház tetőtere és a tetőszerkezet 40 négyzetméteren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!