Konfliktus

2022.07.14. 14:00

Gyilkossági szándék miatt kerül bíróságra egy kiskorú fiú

Illusztráció

Törő Enikő

Bíróságra kerül M.V.A., 15 éves kiskorú fiú ügye, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van gyilkossági szándék miatt, szerepel a Bihar Megyei Törvényszéki Ügyészség csütörtöki közleményében. A közlemény szerint 2022. június 22-én, este 20.10 órakor Nagyváradon az Agriculturilor és Francisc Hubic utcák kereszteződésében S.D.I, 16 éves kiskorú fiú és M.V.A. vitába keveredett, M.V.A., a vádlott pedig felszólította a másik fiút, hogy ereszkedjen térdre és kérjen bocsánatot azért, mert megsértette. S.D.I. nem tett eleget a kérésnek, ennek következtében M.V.A. a bal kezét a másik fiú vállára tette, majd a jobb kezével, amiben egy bicska volt, megvágta a fiú nyakát. A vágással egy körülbelül 10 centiméteres sérülést okozott, körülbelül 20-25 napos orvosi felügyeletre szorul, amennyiben nem lépnek fel komplikációk. Mint kiderült, a vádlott kábítószerek hatása alatt volt, a szervezetében több típusú pszichotróp szert találtak, többek között metamfetamint és THC-t. Az ügyészség a vádlott előzetes letartóztatásának meghosszabbítását is kérvényezte. 

A helyi román sajtó információi szerint a vádlott a nagyváradi Mihai Viteazul Szaklíceum diákja. Nem sokkal az eset után el is fogták. A szemtanúk szerint ő maga kezdeményezte a vitát, ugyanis nem volt megelégedve egy közösségi oldalra feltöltött bejegyzéssel, melyet az áldozat töltött fel. Az áldozat egyébként a Traian Vuia Szaklíceum diákja. A két fiú veszekedni kezdett, majd a támadó egy kést kapott elő, megvágta a másik fiú nyakát, majd elszaladt, mondták a szemtanúk, végül pedig a Szálka parkban fogták el. Az áldozatot kórházba szállították és megműtötték, a műtétet vezető orvos elmondása szerint minden jól haladt a műtét közben, bár nem volt könnyű. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!