Büntetés

2020.06.05. 10:09

Önkormányzatokat bírságoltak meg

A Bihar Megyei Környezetvédelmi Őrség egyenként 30 ezer lejre büntetett két önkormányzatot, mivel a szemétgödrök felszámolásának rendhagyó módját választották. Az egyik Hegyközpályi, ahol május 29-én a környezetvédelmi felügyelők tetten értek több személyt, miközben a szemetet gyújtogatták egy 1000 négyzetméteres területen, mely a község tulajdona, Hegyközcsatár felé menet. Szintén ezen a területen, egy hónappal korábban az őrség egy 300 köbcentis szemétgödröt azonosított be, és felszólította a polgármesteri hivatalt, hogy számolja ezt fel. Eltakarítás helyett azonban a községháza alkalmazottai felgyújtották a szemetet, törvénytelenséget követve el ezáltal. Ráadásul újabb hulladékokat is hordtak oda, és erőgépekkel próbálták földdel eltakarni a szemét többi részét.

A másik település Mezőszakadát, ahol a községházi alkalmazottak a föld alatt próbáltak eltüntetni egy illegális hulladéklerakatot, mely egy környezetvédelmi területre esik. Ugyanakkor mindkét önkormányzatot arra is kötelezték a pénzbírság mellett, hogy tisztítsák meg a törvényeknek megfelelően az érintett területeket.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!