Helyi adók és illetékek

Mivel közeledik a helyi adók és illetékek szeptember 30-i kifizetési határideje, a sorok megelőzése céljából a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal tudatja: a 21-27 ablakokon kívül, melyek a hivatal piramis formájú ügyfélfogadási területén találhatók, az érintettek interneten, postán, illetve bankokon keresztül is kifizethetik a szükséges összegeket.

Interneten a www.oradea.ro címen, a „Plăţi Online” menüpontnál, a személyi szám, cégek esetén pedig az adóügyi szám alapján. Ezzel a módszerrel nem kell kezelési költséget fizetniük. Mindezt a www.ghiseul.ro honlapon keresztül is megtehetik. A postahivataloknál hétfőtől péntekig reggel nyolctól este nyolcig fizethetnek, a C.E.C. Bankon keresztül pedig hétfőtől péntekig 9-től 17.30-ig.

Egyéb bankokon keresztül is ki lehet fizetni ezeket az összegeket, Nagyvárad egységes adóügyi száma (CUI) 4230487, az adó megnevezését, valamint az IBAN kódot pedig a www.oradea.ro címen, baloldalt, a közhasznú információknál lehet megtalálni.

Szeptember 30-át követően minden hónap késésért 2% késedelmi kamatot számítanak fel. A telekadó kifizetésekor járó 10%-os kedvezményt csak a szeptember 30-ig történő teljes kifizetések esetén nyújtják.

Címkék: ,