Helyi adó- és illetékbefizetés

Helyi adó- és illetékbefizetés
2017. január 3-16. között nem lehet helyi adókat és illetékeket befizetni a nagyváradi városháza piramishelyiségében található ügyfélszolgálati pultoknál, csupán a bírságokkal és illetékbélyegekkel kapcsolatos ügyek intézhetőek, a 21-27-es számú ügyfélkapuknál.

Azok a természetes és jogi személyek, aki/amelyek 2016. december 31-ig nem tettek eleget fiskális kötelezettségeiknek, de bizonylatot igényelnének arról, hogy nincsen törleszteni valójuk, a tartozásaikat csakis banki átutalással vagy postai úton rendezhetik. Az ingatlanra és telkekre vonatkozó nyilatkozatokat az 1-4-es (természetes személyek), 5-6-os (jogi személyek), illetve a 9-10-es számú ügyfélkapuknál veszik át, de csak január 16. után dolgozzák fel ezeket. Ugyanakkor a gépjármű bejegyzési űrlapok láttamoztatása azzal a feltétellel történik, hogy le kell tenni az illeték meghatározására vonatkozó nyilatkozatokat, illetve az ehhez csatolt alapdokumentumokat.

A megszokott rend január 16-án áll helyre, mely dátumtól kezdve nem csupán a városházán lehet elintézni az adó- és illetékbefizetést, hanem az önkormányzat online rendszerén keresztül (www.oradea.ro), bankkártyával (www.ghiseul.ro), a MobilePay mobilapplikáció segítségével, a postafiókokban, valamint a CEC-kirendeltségeknél.

Címkék: , ,