Helyesbített felirat ügyben a nagyváradi önkormányzat

E hét elejére az illetékesek kicseréltették a korábbi helytelen feliratokat
E hét elejére az illetékesek kicseréltették a korábbi helytelen feliratokat

Nagyvárad önkormányzata július hó végén kicseréltette a városháza épületén a már megkopott, a hivatal és a helyi tanács elnevezését feltüntető táblákat.

A kihelyezett új feliratok egyrészt nyelvhelyességi hibákat tartalmaztak, másrészt a vonatkozó törvényes előírásoknak sem feleltek meg, hiszen a helyi közigazgatásról szóló 2001/215-ös számú törvényhez tartozó 2001/1206-os számú kormányhatározatban elfogadott gyakorlati útmutató 12. bekezdése világosan kimondja, hogy a hivatalok elnevezésének kétnyelvű feliratozásakor a feliratok betűi azonos méretűeknek kell, hogy legyenek.

A feliratcserét követően az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői több önkormányzati illetékest is tájékoztattak a formai és tartalmi hibákról. Örvendetes, hogy a történtek után alig néhány nappal, e hét elejére, az illetékesek kicseréltették a korábbi helytelen feliratokat, így további jogi lépésekre az ügy kapcsán már nem lesz szükség. A fennebb említett kormányhatározat rögzíti ugyan, hogy a román és a nem román nyelvű feliratokat egymástól elkülönítve, önálló táblákon kell megjeleníteni, ami ugyan ezúttal sem valósult meg, de ettől eltekintve az ügyet lezártnak tekintjük.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .