Hegedüs: úgy vélem, Rovana Plumbnak hátra kellene lépnie és egy új biztosjelöltet kell nevesíteni

Hegedüs: úgy vélem, Rovana Plumbnak hátra kellene lépnie és egy új biztosjelöltet kell nevesíteni
Romániának egy másik biztosjelöltet kellene nevesítenie, és Rovana Plumbnak ‘hátra kellene lépnie’, vélte csütörtökön Hegedüs Csilla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szóvivője az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva.

‘Mi úgy véljük, hogy Rovana Plumb asszonynak nem kellene folytatnia az eljárást, hanem hátra kellene lépnie. Romániának pedig egy másik biztosjelöltet kellene nevesítenie’ – mondta Hegedüs Csilla.

Véleménye szerint egy olyan feddheteten személyt kellene nevesíteni, aki ‘érti, ami az Európai Unióban történik’ és van politikai támogatottsága.
‘Úgy gondolom, van elég szakember, politikus Romániában, aki képes lenne az európai biztosi tisztségnek megfelelni. Feddhetetlen személynek kell lennie, értenie kell, hogy mi is történik az EU-ban, és természetesen politikai támogatottsága kell hogy legyen’ – fűzte hozzá az RMDSZ szóvivője
Hegedüs rámutatott, amikor egy ilyen tisztségre kell nevesíteni jelöltet, végig kell venni, hogy milyen problémák merülhetnek fel az eljárás során, és azokat mind ki kell küszöbölni.

Siegfried Mureşan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) EP-képviselője Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön, hogy az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) elutasította Rovana Plumb jelölését a közlekedési portfólióért felelős európai biztosi tisztségre.

www.agerpres.ro