Hegedüs Pál a megyei MPP–elnök

Hegedüs Pál a megyei MPP–elnök
Szatmár megye – Szombaton tartotta alakuló ülését a Magyar Polgári Párt Szatmár megyei szervezete. A gyűlésen tizenöt település képviseltette magát.

Negyvenhat személy vett részt szombaton 10 órakor Szatmárnémetiben, a Magyar Polgári Szövetség Petőfi utcai székházában a Magyar Polgári Párt megyei szervezetének alakuló ülésén. Tizenöt helyi szervezet — összesen mintegy nyolcszázötven tag képviseletében — választotta meg a megyei vezetőségi testületet. A résztvevők Hegedüs Pál személyében megválasztották a megyei szervezet elnökét, akit három alelnök: Kádár Ferenc, Gózner Károly és Kővári Tibor segít a munkájában. A javaslatok és szavazatok alapján a vezetőségi testület további három taggal — Képíró Gyulával, Jánosi Annával és Szabó Gáborral — egészült ki.

Választási elképzelések
A frissen megválaszott megyei elnök, Hegedüs Pál lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a megyében megalakult tizenöt helyi szervezet közül legalább tíz saját polgármesterjelöltet kíván indítani a választásokon, és majdnem minden településen saját listán indít tanácsos–jelölteket, bár — amint hozzáfűzte — az alakuló gyűlések a megyében még korántsem értek véget. E hét folyamán megtörténik a megalakult szervezetekben a jelöltlisták állítása. A túrterebesi MPP–NDF választási szövetség kapcsán Hegedüs megjegyezte: a túrterebesihez hasonló eset akár több Nagykároly környéki településen is előfordulhat.

Bódi Sándor