Háziőrizetre ítélve

Mezőtelegd az utóbbi években nagy fejlődésnek indult. Mint minden községben a megyében, itt is elkezdték a csatornázást és vízcsövek lefektetését. Tavaly egy magyar cég végezte a csatornázást, ment is a munka, szombat, vasárnap is dolgoztak.

Az idén a vízcsövek lefektetését rábízták egy váradi alvállalkozóra, mivel ők elég olcsón dolgoznak. Ásták az árkokat, nem is volt baj ott ahol a házak előtt és az úttest között járda van. Csakhogy mi pont egy olyan házban lakunk, ahol nincs járda, az ablakaink, kapuink az úttestre nyílnak.

Akadálypálya

Még április 1-jén kiásták előttünk is az árkot a csöveknek, azóta az úgy áll. A kapu előtt mély árok, mellette egy hegy föld, ha ki akarunk jutni a házból, akkor előbb árkot ugrunk aztán hegyet mászunk, már aki bír, aki nem, az bent ül. Az autóbejárat előtt is ugyanez a helyzet. Az utcán nagy a kamionforgalom, így az autó nem fér el parkolni a felére szűkített úttesten. Hol egyik, hol másik szemben levő szomszéd udvarán tartjuk éjszakánként az autót. Ma már nem is jöttek a munkások, úgyhogy hétvégére is bezárva maradtunk. Nem tudom, hogy ez hogyan lehetséges, nem kellett volna valamiféle hidakkal biztosítsák a kijárásunkat? Sajnálom, hogy fényképet nem tudok küldeni, pedig érdemes lenne megnézni, hogy itt mi folyik.

Farkas Klára, Mezőtelegd