Hazatérnek a romák

Nagyvárad – Franciaország csütörtökön megkezdte a területén elő több száz romániai és bulgáriai roma-család újrahonosítását. Több tíz roma vállalta önként a hazajövetelt, a felnőttnek járó 300 euróért, illetve a kiskorú gyermekekért járó 100 euróért cserébe.

Az első repülőgéputasok (14 személy) már meg is érkeztek Párizsból, illetve Lyonból. Hírügynökségi források szerint köztük van egy héttagú váradi család is, egy 6 éves gyermek és több rokona. Azt nyilatkozták: vonattal mennek haza, három hónappal ezelőtt pedig a barátaik meghívására mentek a francia fővárosba, hogy munkát találjanak maguknak. A családfő beismerte, hogy pénzt kapott a hazatérésért. Összesen 371 romániai állampolgár fog visszajönni az országba, különböző repülőgép-járatok fedélzetén.


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter