Házasság hete: Egy szál rózsa

Akt.:
Házasság hete: Egy szál rózsa
2017. február 17-én a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum meglepetés délutánra hívta a szülőket.

A Házasság hete alkalmából a feleségeknek Szülők iskoláját tartott Szabó Ervin atya, az iskola lelki vezetője, ez idő alatt pedig a férjek a kápolnában készültek a nagy meglepetésre.

A sprituális felelevenítette a házasságkötés mozzanatait, hangsúlyozta az egykor elhangzott eskü szavait, és az egymásnak tett örök hűségre emlékeztetett, majd kiemelte a református szertartásban „véle megelégszem” szavak súlyát. Elmagyarázta, hogy miért fontos a házasságkötéskor a stólával átkötött, egymásba fonódó kéz, hogy milyen nagyszerű, hogy kezeinkkel oltalmazhatjuk, védhetjük és segíthetjük egymást. Felhívta a figyelmet a gyűrű formájára, és felidézte a gyűrűhúzás csodálatos pillanatát. Rávilágított arra, hogy a házasságban Isten ott áll a házaspárok mellett, támogatja őket és gondoskodik róluk. Mély csodálatát és tiszteletét fejezte ki minden feleség és anya iránt, akik a mindennapi munka után még felelősségteljesen látják el gyermekeiket és állnak a férjeik mellett. Ervin atya buzdításai után egy játékra hívta meg a feleségeket. Kört alkotva, egymásnak háttal állva, bekötött szemmel, kitárt tenyérrel kellett várakozzanak.

Mindez idő alatt a férjek lábujjhegyen, egy szál vörös rózsával a kezükben feleségeik elé lopakodtak, és a kendők lekerülése után, egy-egy kedves mondattal átadták a virágaikat.