Házasság hete

Fotó: Szabadi Péter
Fotó: Szabadi Péter
Egy angliai civil szervezet indította a „Házasság hete” nevű mozgalmat, melyet jóformán az egész világon átvettek. Hazánk sem maradhatott ki ebből a rendezvénysorozatból. Ezért érhető a „Házasság hete” megrendezése a Kolozsvári Magyar Operában is!

A Házasság hete országos rendezvény-sorozat idén hetedik alkalommal február 9. és 16 között kerül megrendezésre. Az Angliából indult kezdeményezés célja, hogy minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét.

Ehhez a mozgalomhoz csatlakozott a Kolozsvári Magyar Opera is. Amint mondják: „ A házasság és a család olyan pozitív érték, amelyre intézményünk az évad során többször hívja fel a közönség figyelmét olyan programok szervezésével és kedvezmények ajánlásával, mint a Családbarát opera program, Nagyszülők és unokák program vagy a Házasság hete az Operában program. Ez alkalommal 10 lejes jegyet ajánlunk minden házaspárnak (tehát 10 lej / 2 személy), a február 13-án, csütörtökön 18.30-tól sorra kerülő Giuseppe Verdi A haramiák című operára.

Az opera szövegkönyve Johann Christoph Friedrich von Schiller az egyik legjelentősebb német drámaíró hasonló című drámájából ihletődött. A zenéjét Giuseppe Verdi komponálta.

Az intézmény minőségi, kulturális időtöltést szeretne nyújt mindazoknak, akik egy egyedi, előkelő, és anyagilag is elérhető művészi környezetben szeretnék pár kellemes órát párjával vagy feleségévek családjával eltölteni.

A 2013. decemberi Verdi-Schiller trilógia nagy sikere után ismét színpadra állnak olyan neves helyi- és vendégművészek a kolozsvári és budapesti Operaházaktól, mint Sándor Árpád, Hector Lopez (Kolozsvári Román Nemzeti Opera), Massányi Viktor (Magyar Állami Operaház), Egyed Apollónia, Daróczi Tamás (Magyar Állami Operaház), Jekl László (Magyar Állami Operaház) és Rétyi Zsombor (debüt). Vezényel Kulcsár Szabolcs (debüt), rendezte Göttinger Pál, budapesti rendező.”

Az idei házasság hete mottója „Aki keres, azt megtalálják”, fő téma tehát az egymásra találás. Olvasóimnak annyit ajánlhatók, menjenek el a Kolozsvári Magyar Operába, és ha még nem találták meg párjukat, lehet ott egymásra, találhatnak.

Minden házaspárnak szép hetet kíván!

Csomafáy Ferenc

Címkék: