Labdarúgó NB II

2024.04.23. 12:00

Győrben a szurkolók véget vetnének a szenvedésnek

A labdarúgó NB II 29. fordulójának zárómérkőzése után immár négy csapat van versenyben a feljutásért. A bajnoki cím felé menetelő Nyíregyháza, Vasas és Győr mellé Szeged is felzárkózott, utóbbiak a Győr elleni idegenbeli 1–0-s győzelmükkel még élesebbé tették a versenyt. Az elkeseredett győri szurkolók a meccs a végén szapulták az ETO játékosait, majd kritizáló kommentek záporoztak a hazai játékosokra.

MW

Szeged a Győr fölé nőtt a labdarúgó NB II hétfői rangadóján

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A listavezető Nyíregyháza mellett a Vasas és a Győr a két legesélyesebb csapat a feljutásra, negyedik helyen viszont ott volt a Szeged, amely megragadta az esélyt, hogy megkavarja a dolgokat, hiszen 1–0-ra megnyerte az NB II 29. fordulójának rangadóját – derült ki az Origo oldaláról.

Kemény szavak a lelátóról

Jobban kezdte a mérkőzést az ETO, a vezetést azonban nem tudta megszerezni a hazai csapat, a hidegzuhany pedig a 21. perc elején jött, amikor egy gyönyörű támadás végén a Szeged tudott betalálni.

Papp gólját követően a Győr próbált irányítani, de a labdabirtoklási fölénye helyzetekben nem mutatkozott meg.

Az ETO-szurkolók aztán az első félidő végén elvesztették a türelmüket és kórusban harsogták a „K...a gyenge!” rigmust – írta meg az Origo.

Ezer esély sem volt elég

Az ETO egyértelműen a feljutás reményével, sőt igényével vágott neki az idénynek, s jól is kezdte a bajnokságot, sokáig vezette a tabellát, aztán elfogyott a lendület. Február 24-én felmentették Antonio Munoz vezetőedzőt, de a helyére kinevezett Kuznyecov Szergej irányításával is akadozik a gépezet, vele a csapat egyből elvesztette a Nyíregyháza elleni hazai rangadót – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Az újabb kudarc után a győri szurkolók elkeseredettsége érthető, bár így is furcsa volt hallani, hogy a Szeged elleni meccs hajrájában a győri drukkerek nem buzdították, hanem szapulták a csapatukat, és később a mez levételét követelték a játékosoktól. A klub Facebook-oldalán sem kímélték a csapatot, dühödt kommenteket lehetett olvasni.

Kaptatok ezer esélyt, és hétről hétre csak szégyent hoztok a mezre és szurkolóitokra! Minden rangadót elbuktatok, nem is beszélve rengeteg kötelező győzelemről. Nem érdemeljük meg az NB I-et! Legyen vége ennek a szenvedésének, aztán mehettek amerre láttok!

– olvasható a győri klub közösségi oldalának kommentmezőjében.

– Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, amikor úgy kapunk ki, hogy sok helyzetet alakítunk ki. A játékosok megtettek mindent, ami bennük volt, ám úgy néz ki, hogy jelen pillanatban ez nem elég a győzelemhez – nyilatkozta a vezetőedző, Kuznyecov Szergej. Az utolsó öt forduló roppant izgalmasnak ígérkezik, s nehéz lenne megtippelni, hogy a Nyíregyháza mögött melyik csapat lesz a második. A hajrában a Győr még fogadja a kiesés elől menekülő Pécset, az utolsó előtti fordulóban pedig a Vasast, nem lesz tehát könnyű dolga.

NB II, az élcsoport állása: 1. Nyíregyháza Spartacus FC 67 pont, 2. Vasas FC 57, 3. ETO FC Győr 54 (17 győzelem), 4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 54 (14).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában