Hazai pályán kezdenek a szatmári kosaras lányok

Szombatopn 18 órától a Sportlíceum Ady Endre utcai termében játssza első bajnoki mérkőzését a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. A Temesvári Bega BC lesz az ellenfél.

Szombaton kezdi meg a 2010/2011–es idényt a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata, a cél pedig az – akárcsak tavaly – az első négy között zárni a bajnokságot. Dan Fleşeriu edző tanítványai csak a 2. fordulóval kezdődően kapcsolódnak be a pontvadászatba, mivel az Északnyugati Csoportban csak hét csapat iratkozott be. A román szövetség ide várta még Nagybánya csapatát, viszont a máramarosiak végül nem iratkoztak be a bajnokságba.

A szatmári lányok viszont kihasználták a „szabadnapot”, és Kassára utaztak, hogy egy Euróligás csapat ellen, a Dobríj Angeli Kosice ellen játszanak egy felkészülési meccset. Bár a VSK nagy arányú vereséget szenvedett a klasszissal jobb együttessel szemben, mégis, a szakvezetés elégedetten nyilatkozott a meccs után, és hasznos tréningnek könyvelte el a szlovákiai meccset.

A mai ellenfél, a Temesvári Bega BC sem akart lemaradni a felkészülési partnert illetően. Dan Ionescu edző csapata kedden Szerbia bajnoki ezüstérmesével, a sportágban nagy hagyományokkal rendelkező Hemofarm Vrsac csapatával játszott Temesváron (67–53 arányban győztek a vendégek). Másrészt, a Bega–parti együttes jelentősen megerősödött az elmúlt idényhez képest, ugyanis céljuk, az első négy között zárni a bajnokságban. Viszont balul sikerült a bemutatkozásuk, ugyanis az első etapban hazai pályán kaptak ki 75–56 arányba a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC együttestől.
A szombati Szatmárnémeti VSK – Temesvári Bega BC találkozó 18 órától kezdődik.

Címkék: , ,