Hazai pályán fogadja a Nagybányai FC–t az Olimpia

Hazai pályán fogadja a Nagybányai FC–t az Olimpia

Szatmárnémeti – A III. Liga 7. fordullójában az „ősrivális” Nagybányai FC ellen játszik holnap 17 órától a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgó–csapata, míg a Mikolai Turul a Sănătatea otthonában lép pályára.

Különleges figyelmet szentel a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgó–csapatának három szurkolótábora a Nagybányai FC elleni szombati bajnoki mérkőzésre. A két együttes holnap 17 órakor játszik egymás ellen az Olimpia Stadionban a III. Liga 7. fordulójában.

„Remélem a játékosaim is érzik a mérkőzés fontosságát. Most nem számít, hogy ki az ellenfél, kötelező, hogy hazai pályán győzzünk” – mondta Florin Fabian, az Olimpia játékos–edzője, aki tavaly a még II. Ligában szereplő Nagybányai FC csapatát erősítette. A szombati mérkőzésen azonban nem számíthat az ifi Alex Paul szolgálataira, aki sérülés miatt nem léphet pályára. De a kapus, Moldovan is fájlalja karjait, mindezek ellenére játszani fog. „Sajnos nincs sok választásom ezen a poszton. A 16 éves Ionescunak nincs még kellő tapasztalata, és Holdiş sem védett még tétmérkőzésen. Most nagy szükség van a tapasztalatra is” – folytatta Fabian.

Kolozsváron a Turul
A Mikolai Turul is szombaton játsza 7. fordulóbeli mérkőzését: 13 órakor a Kolozsvári Sănătatea otthonában lép pályára. Sorin Petric edző legénységének vendéglátó együttese a Román Kupa meglepetéscsapata, miután szerdán az élvonalbeli Aradi UTÁ–t búcsúztatta a sorozat 16–od döntőjében, azonban a kolozsváriak a bajnokságban bukdácsolnak: öt fordulót játszottak (egy mérkőzésüket halasztották), és csak egy pontot gyűjtöttek be, ezzel a 6. csoport sereghajtói.