Kitalálja?

2023.07.24. 10:32

Kiderült, melyik országban nyaralnak legszívesebben a magyarok

Az utasbiztosítási adatok alapján Horvátország a legkedveltebb úticél.

MW

Turisták a Plitvicei-tavaknál 2021. szeptember 15-én

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Jakub Porzycki

Horvátország lett a legkedveltebb utazási célpont a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával megkötött utasbiztosítási szerződések adatai alapján: az összes biztosítás 28 százalékát oda igényelték a nyaralók június 1. és július 19. között. 

A második helyezett Olaszországba feleannyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmadannyian utaztak el, illetve mennek hamarosan, mint Horvátországba. 

Az egzotikus célországok között – ahová szintén kötöttek június-júliusban utasbiztosítást – feltűnik a karib-tengeri Curacao és Grenada, a kelet-afrikai Tanzánia és a Seychelle-szigetek vagy az indiai-óceáni Maldív-szigetek, valamint Indonézia. 

A portál közlése szerint 

az utazások hossza megnőtt, a tavaszi 4-5 nap helyett minden ötödik utas 8 napot tölt el pihenéssel. Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt június 1. és július 19. között megkötött biztosítási szerződések alapján. 

A teljes cikket a Világgazdaság oldalán olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában