Hazahozná a románokat Orban

Románia – Ludovic Orban szállítási miniszter ismét kirohant Traian Basescu ellen, ezúttal az iraki és afganisztáni hadszíntereken szolgálatot teljesítő román katonák ügyében.

“Basescu úr talán azt akarja, mi legyünk az egyedüli katonák Irakban. Nem értem, mi jár a fejében, és miért utasít vissza valamit ennyire csökönyösen, ami pedig a románok érdekét szolgálja”, mondta szombaton Orban miniszter.

Ludovic Orban szerint nincs mit keressenek román katonák Irakban és Afganisztánban, ráadásul a brit és az amerikai hadseregek is elkezdték visszavonni onnan katonáik egy részét.

A pénteken Irakban elhunyt román káplár holttestét hétfőn hozzák haza. Az öt sérült közül négyet égési sérülésekkel ma egy németországi kórházba szállítottak, az ötödiket kiengedték a talili kórházból, és visszatért az egységéhez.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter