Hazaengedték a kiskorúak elrablására tett kísérlettel gyanúsított férfit

Akt.:
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Arad megye – Szabadlábon van az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy Aradon megkísérelt elrabolni két kiskorú lányt egy iskola elől.

Lorena Radu, az Aradi Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője tájékoztatása szerint a fő gyanúsítottat, egy 70 éves férfit kedden és szerdán több órán keresztül hallgatta ki a rendőrség. A férfi nem ismerte be a tettet, amivel gyanúsítják, így a rendőrség hazaengedte.
Lorena Radu csütörtökön úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy mivel a nyomozó hatóságok nem gyűjtöttek össze elég terhelő bizonyítékot, a gyanúsított férfit szabadon bocsátották, de a vizsgálat folytatódik.
A rendőrök további személyeket hallgatnak ki, és megtekintik az iskola közelében elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit, ahol az állítólagos emberrablási kísérlet történt.
Az Arad Megyei Rendőr-felügyelőségnél kedden tettek feljelentést két kilencéves kislány szülei, miután – a lányok állítása szerint – a férfi megszólította, autózni hívta őket, azt ígérve, hogy ‘mutat nekik valami szépet’. A feljelentést követően a rendőrök azonosították a férfit, majd a rendőrségen hallgatták ki kedden és szerdán.
A vizsgálat első eredményei szerint a hetvenéves férfi egy neoprotestáns gyülekezet prédikátora, és az elmúlt napokban többször látták a szóban forgó iskola körül.

AGERPRES /(RO – szerző: Ioan WEISL; szerkesztő: Diana DUMITRU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro