ERDON Helyi hírek

2008.09.15. 09:35

Székelyföld színház-bérlet

<p>Sepsiszentgyörgy - Egy Székelyföld színház-bérlet kialakításának lehetőségéről tárgyaltak a Székelyföldi Városok polgármestereinek második, Kézdivásárhelyen sorra került találkozóján.</p>

Az elmúlt hétvégi megbeszélésen a városvezetők mellett a színházak képviselői is jelen voltak. Az elképzelés szerint a bérlet a sepsiszentgyörgyi, gyergyószentmiklósi, csíkszeredai és székelyudvarhelyi színházak előadásaiból állna össze. Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta: ez a színházkedvelők javát szolgánlá, hiszen több előadást tekinthetnének. Ezzel a kezdeményezéssel tovább lehetne színesíteni a színházi kínálatot- hangsúlyozta Sztakics.

A találkozón színházalakításról is szó esett. Rácz Károly, Kézdivásárhely polgármestere bejelentette: szeretnék, ha a felső-háromszéki városnak saját színháza lenne. Az elképzelés szerint befogadószínházként működne, de ugyanakkor projektszerűen saját előadásokban is gondolkodnak. Rácz aláhúzta, első lépésként a diákszínjátszást kívánják megerősíteni, ezért ettől a tanévtől minden iskolában színjátszókört indítanak.

A finanszírozással kapcsolatosan Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke hangsúlyozta: a megyei önkormányzatoknak is fel kell vállalniuk a színházak finanszírozását. A Kovászna megyei önkormányzat elnöke kiemelte: a székelyföldi színházak nemcsak saját hírnevüket, hanem a régió jó hírét is messze földre elviszik, tehát össze kell fogni és támogatni kell a kulturális intézményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!