Hattyút mentettek

Hattyút mentettek
Szeptember 14-én reggel, vagyis éppen az iskolakezdés napján valaki arról értesítette a hatóságokat a 112-es sürgősségi segélyhívó számon, hogy egy hattyú van a Partenie Cosma Közgazdasági Líceum udvarán.

A csendőrök felvették a kapcsolatot az állatkerttel, melynek adminisztrátora, Bimbó-Szuhai Tibor azt nyilatkozta a Bihari Naplónak: a kollégái kimentek a helyszínre, becserkészték a madarat, és huszonnégy órás megfigyelés céljából bevitték hozzájuk. Meg is etették- bár különösebben nem volt éhes- és mivel egészségügyi szempontból rendben találták, másnap a serdülőkorban levő madarat a Decebal-híd környékén visszavitték a természetes környezetébe, ahol a többi társa is él.
Szintén a zoóval kapcsolatos hír, hogy várják azt a négy éves zebracsődört, mely a debreceni állatkertből érkezik Váradra, illetve néhány héten belül egy nőstény vadmacskával, és körülbelül 8-10 gyümölcsevő denevérrel (más néven nílusi repülőkutyával) gyarapodik a létesítmény egy bécsi kisebb vadasparkkal való együttműködésnek köszönhetően.