Hatékonyan működik az 112

Hatékonyan működik az 112
Az Európai Bizottság legfrissebb jelentése szerint Romániában válaszolnak leggyorsabban – tíz másodpercnél rövidebb idő alatt – az 112 sürgősségi számra érkezett hívásokra és a hívók helymeghatározása is különösen pontos – áll a számot működtető Különleges Távközlési Szolgálat lapunkhoz továbbított közleményében.

Románia egyike annak az öt tagországnak, ahol példás az adatközvetítés gyorsasága, a hívásra átlagosan 3,68 másodperc alatt érkezik válasz és ezek 94,63%-át fel is veszik. Ami a helymeghatározást illeti, ez az esetek 98%-ban lehetséges, fix telefonról érkezett hívás esetén a pontosság 97,2%, míg a mobilhálózatról érkezett hívásoknál az arány 99,27%. Egyúttal Románia egyike azon kevés uniós tagországnak, ahol az 112 az egységes sürgősségi szám.
A Különleges Távközlési Szolgálat által folytatott tájékoztatási és nevelési kampányok eredményeképp az utóbbi évek során mintegy 25%-kal kevesebb hamis hívás érkezik az 112-re, jelenleg mintegy 65%, ami átlagosnak számít Európában. Az Európai Bizottság felhívást intézett a tagországokhoz a helymeghatározás jobbítása érdekében, illetve hogy minél inkább megkönnyítsék a fogyatékkal élők számára az 112 hívását.

Címkék: ,