Határidő nélküli bérletek

Határidő nélküli bérletek
A nagyváradi nyugdíjasoknak és más kedvezményeseknek a jövőben nem kell majd évente megújítaniuk a helyi közszállítási bérleteiket, azok halálukig érvényesek maradnak.

Nagy könnyegséget jelent majd 2008 januárjától az, hogy a nagyváradi lakhelyű nyugdíjasok, háborús veteránok, egykori forradalmárok és deportáltak olyan bérleteket kapnak, amelyek halálukig érvényesek maradnak. A különbség csak a bérletek színében lesz. A nyugdíjasok például kék szinű bérletet kapnak. Jó hír, hogy nem kell majd januárban sorban állni a bérletek kiváltásáért, ugyanis azokat postán küldik el az érintetteknek.

Jellegzetességek

A bérletek tartalmazzák majd az illető nevét, személyi számát is, de csak a személyazonossági kártya felmutatásával együtt lesznek érvényesek – nyilatkozta Adina Madar, a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) igazgatója. A bérlet több biztonsági jelet is tartalmaz majd. Tehát mindenki várja nyugodtan, amíg postán megkapja az új bérletét. Addig érvényben marad a jelenlegi. Természetesen minden új esetben jelentkezni kell majd az ASCO Városháza utca 42. szám alatti székházában, ahol maximum tíz nap alatt adják át a villamosokra és az autóbuszokra érvényes újtípusú bérleteket.

Péter I. Zoltán