ERDON Helyi hírek

2008.08.07. 11:46

Templombúcsú lesz a székesegyházban

<p>Nagyvárad - Évről-évre elérkezik augusztus 15-e, a váradi római-katolikus egyházmegye főtemplomának, vagyis a székesegyházi Bazilikának a templombúcsúja, Nagyboldogasszony áldott ünnepe. A szokásokhoz híven az egyházmegye idén is triduummal készül a jeles eseményre.</p>

Ennek megfelelően augusztus 12-én, kedden délután 18 órától Nagyságos és Főtisztelendő Rajna József c. apát, sz. e. kanonok, Caritas-elnök fog misézni és prédikálni.

Augusztus 13-án, szerdán délután 18 órától Méltóságos és Főtisztelendő Kiss Albert c. apát, provikárius, sz. e. kanonok celebrálja az ünnepi szentmisét.

Augusztus 14-én, csütörtökön este 22 órától a Bazilika előtt a különböző közösségek és lelkiségek fognak "szerenádot adni" a Szűzanyának. Ezt követően gyertyás körmenet lesz a Fatimai Nagyasszony szobrával a parkban, majd szentségimádás éjfélig. Ezután főpapi szentmisét pontifikál Őexcellenciája Fejes Anzelm Rudolf O.Praem apát, prépost-prelátus.

Augusztus 15-én, pénteken Nagyboldogasszony napján ünnepi miserend szerint lesznek a szentmisék a Bazilikában (reggel 8, illetve délelőtt 10 és 11.30 órakor). Az ünnepi búcsús szentmise délután 18 órakor lesz, amelyet Őexcellenciája Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi püspök (képünkön) fog pontifikálni. A szentmisén közreműködik a székesegyház  Szent László ének- és zenekara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!