„Hatalmas változás előtt áll a világ”

„Hatalmas változás előtt áll a világ”
Nagyvárad – Bakos Attila író, filozófus, ősmagyarkutató tartott előadást csütörtök délután az Ady Endre líceum dísztermében Pólusváltás címmel.

Bakos Attila nem először járt Nagyváradon, öt évvel ezelőtt ugyanitt tartott nagy sikerű előadást. Sokrétű kérdéskört érintett vetítéssel egybekötött előadásában: beszélt a csakrák szerepéről és működéséről, a jógáról, a transzcendens-élményekről, a helyes légzés szerepéről, a magyarságot érintő kérdésekről. Egy olyan materiális világban élünk, amikor nem becsülik nagyra a transzcendenciát, és az emberek többsége az alsó csakrák szintjén él: a pénz, a becsvágy, párkapcsolat vonzkörében. Fontos megtalálni a felsőbb szintű csakrákhoz vezető utat – hangzott el. Az előadás egyik érdekes része volt a 2012-es évre vonatkozó előrejelzések kérdése.

A történelem során még nem volt arra példa, hogy ugyanazon évben három holdfogyatkozás, egy napfogyatkozás, egy galaktikus napfogyatkozás legyen. A világban kétségkívül készül valami, az emberiség hatalmas változás előtt áll, a test-tudatos civilizációnak ugyanis kicsengettek. Mindezen változásokra fel kell készüljön az emberiség, mondta az előadó. A magyarsággal kapcsolatosan elmondta: valamikor hatalmas tudással bírt e nép, számára a keleti kultúra nem idegen. Azonban az idők során kiszorult saját kultúrájából, és ma már – főleg a szovjet megszállás után – örülhetünk, hogy még magyarul beszélünk. Bakos Attila a közeljövőben még legalább két előadást fog tartani Nagyváradon, melynek keretében gyakorlati praktikákat is bemutat majd, közölte érdeklődésünkre.

Mészáros Tímea

Címkék: ,