Hatalmas siker Nagybányán

Második győzelmé is begyűjtötte a Szatmárnémeti Város Sportklub férfi kézilabda–csapata az A–osztályos bajnokságban: a Nagybányai Minaur II otthonában 28–27 arányban győztek úgy, hogy Osvat az utolsó másodpercekben szerezte a VSK győztes gólját.

A mérkőzésen egyébként végig a szatmáriak vezettek, az első félidő végén is három gól volt a VSK előnye. A második játékrészben a négy gólos előny tudatában kicsit alábbhagyott a lendület, így történhetett az, hogy az 54. percben már a Minaur II vezetett az eredményjelző táblán. A nagybányaiak viszont nem tudtak elszakadni. Az utolsó percben a Minaur hibázott, a tuloldalon pedig a VSK–nak sikerült megszereznie a győztes gólt.

„A két pontot érő győzelemnek nyilván örülök, viszont elfogadhatatlan, hogy a biztos vezetés tudatában a játékosaim leállnak, és magukra huzzák az ellenfelet” – mondta a mérkőzés után Ioan Gerhard, a VSK technikai igazgatója.

A következő mérkőzést a VSK hazai pályán játsza: csütörtökön 17 órától a Besztercei HCM lesz a szatmáriak vendége.

Nagybányai Mianur II – Szatmárnémeti VSK 27–28 (14–17). VSK: Cioroiu, Vârlan – Rogoz (3 gól), Iştoc (5), Ferenţ (4), Ianoş (9), Mateş (4), Oşvat (1), Ardelean (2), Dan Sebastian, Marinca, Oniga. Edző: Nicolae Istrate. További eredmények: Tordai Potaisa – Kolozsvári U 20–40, Szászsebesi VSK – Kolozsvári Handbal 45–26, Besztercei HCM – Nagybányai Extrem 49–24.