Hat polgármesterjelölt van Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Választási Irodánál hat polgármesterjelöltet jegyeztek be a helyi választásokra, köztük a jelenlegi polgármestert Dorin Floreat és Borbély László jelenlegi fejlesztési minisztert, az RMDSZ jelöltjét.

Dorin Florea jelenleg hivatalban lévő polgármester a Demokrata-Liberáális Párt (PDL) színeiben indul, Borbély László, mint már említettük az RMDSZ színeiben, Florin Oproiescut az Európai Románia Pártja (Partidul Romaniei Europene -PRE) indítja, Ioan Covaciu a Konzervatív Párt (PC) jelöltje, Sabin Gelu Pop a PNGCD jelöltje míg  Marius Ichim a Nemzeti Liberális Párté (PNL).

Marosvásárhely Helyi Tnácsába 15 politikai formáció adott le tanácsosi listát: az RMDSZ, a PSD, PRM, PNL, PNGCD, UPSS, PDL, PIN PCM, PPPS, PRE, UPSC, PNDC, FDGR (Német Demokrata Fórum) valamint egy nyugdíjas ezeredes Aurel Bochis, függetlenként. A leadott listákon összesen 321 jelölt neve szerepel.

Dorin Floreat egy választási megegyezés alapján nem csak pártja, hanem a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nagyrománia Párt (PRM is támogatja.

Több, mint 490 megyei tanácsosjelölt Maros megyében

Tizenhat politikai párt nyújtott be megyei tanácsosi listát, s ezen felül egy független jelöltett is bejegyeztek a választási irodán. Az utolsó jelöltlistát mindössz két perccel a határidő lejárta előtt adták le.

Megyei Tanácsosi listát adott le az RMDSZ, PSD, PRM, PNL, PNGCD, a Romák Pro Europa Pártja, a PNTCD, a Nyugdíjasok és Társadalmi Szoliddaritás Pártja (UPSS), PDL, PIN, PCM, PC, a Népi Szociális Védelem Pártja (PPPS), PRE, UPSC, PNDC, és megyei tanácsosnak jelentkezett Simion Cosma független jelölt is.

A Maros Megyei Választási Irodánál 7 megyei tanácselnök-jelöltet jegyeztek be: Lokodi Edit Emőkét-RMDSZ, Liviu Timart-PSD és PRM, Ciprian Minodor Dobret- PNL, Tőkés Andrást-MPP, Felicia Moldovant-PNGCD, Ilie Dorofteit- Nyugdíjasok Pártja, és Ioan Golut-PNDC. Legutolsóként az Új Kereszténydemokrata Generáció Pártja (PNGCD) adta le jelöltlistáját, 23.58 órakor, két perccel a végső határidő letelte előtt.