Hat nyugati megyében pénteken is érvényben marad a másodfokú hőségriasztás, 24 megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

Illusztráció
Illusztráció
Meghosszabbította az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az ország hat nyugati megyéjére kiadott másodfokú hőségriasztást.


A narancssárga figyelmeztetés pénteken is érvényben lesz Temes, Arad, Bihar, Krassó-Szörény, Dolj és Mehedinţi megyében, ahol a nappali csúcshőmérséklet eléri a 37-38, helyenként akár a 39 Celsius-fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató pedig meghaladja a kritikus 80-as szintet.

Erdély nagy részére, Máramarosra, a Körösök vidékére, illetve Olténia, Muntenia és Moldva egy részére elsőfokú hőségriasztást adott ki péntekre az ANM, az érintett 24 megyében 35-37 Celsius-fok körüli nappali csúcsértékek várhatók.

A szakemberek ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy az ország nyugati és délnyugati részén, illetve a hegyvidéki térségekben szombat délutántól nő a légköri instabilitás, emiatt felhőszakadásra, villámlásra, viharos erejű szélre és jégesőre is számítani lehet.