Hat hónap felfüggesztve a két évig "vécéző" nő barátjának

Megszületett az ítélet a két éven át “vécéző” – és ezidő alatt a WC-ülőkéhez valósággal hozzánőtt – nő barátjának perében: Kory McFarrent hathónapi börtönre ítélték, ám a büntetés végrehajtását próbaidőre felfüggesztették, mivel Pam Babcock, a hölgy is pártját fogta.

A 35 éves nő két éven át ült vécén megszakítás nélkül, mert félt kijönni – és fóbiája miatt sorvadásnak indultak lábizmai. A hölgy barátja lakásában fészkelte be magát az illemhelyre. A férfi rendre vitt neki enni és innivalót, s próbálta minden áldott nap kicsalogatni, ám az asszony csak ennyit felelt:

“Talán majd holnap kijövök”

Amikor végül McFarren két év után márciusban annyira megelégelte a dolgot, hogy kihívta a mentőket, azoknak nem volt könnyű dolguk. A nő nem volt hajlandó velük menni, de nem is tudott, mivel egyszerűen “ránőtt” – kisebesedett bőre rátapadt – a két év alatt a vécére. Végül feszítővasakkal leszedték az ülőkét és azzal együtt vitték kórházba az asszonyt, akinek teljesen érzéketlenné váltak lábai. Az asszonyhoz azóta a kórház közvetítésével gyámot neveztek ki.

A két évi késlekedést a segítségnyújtásban a 36 éves McFarren azzal magyarázta, hogy barátnője felnőtt ember, saját elhatározásából ült annyit a vécén, ő pedig egy idő után hozzászokott a helyzethez. Elismerte ugyanakkor, hogy hamarabb is hívhatott volna segítséget.

(mti)