FRISSÍTVE: Haszongépjárművel ütközött egy autóbusz Nagykároly közelében, 13 sebesült van

Akt.:
Fotó: portalsm.ro
Fotó: portalsm.ro
13 személy sérült meg hétfő este a Mezőpetri (Petreşti) és Piskolt (Pişcolt) települések között történt balesetben, miután egy szerb felségjelzésű autóbusz ütközött egy haszongépjárművel, tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget Răducu Silaghi, a Szatmár megye rendőr-főkapitányság szóvivője.

FRISSÍTÉS: A szerbiai autóbusz vezetője okolható a 13 személy sérülését okozó, hétfő esti balesetért, amely Nagykároly mellett, a 19-es országúton történt – közölte a Szatmár megyei Rendőr-főkapitányság.

Az illetékes hatóság közleményében tájékoztat, hogy a baleset helyszínén végzett vizsgálatokból kiderült: az autóbusz sofőrje nem lassított a kanyarban, kisodródott a szembejövő sávra, ahol ütközött a szabályosan közlekedő járművel.

Az autóbusznak 37 utasa volt, közülük 13-at kórházba szállítottak.

A Szatmárnémetit Nagyváraddal összekötő 19-es országúton órákon át állt a közlekedés a baleset miatt.
“Egy szerb autóbuszról van szó, a sofőr és a 36 utas is szerb állampolgárok. A busz Nagyvárad felől jött Szatmárnémeti irányába, és Mezőpetri valamint Piskolt között ütközött egy haszongépjárművel, amely a szembejövő sávon haladt. Az autóbusz a gépjármű hátsó részét érte el, a haszongépjármű utasai nem sérültek meg a balesetben. A busz utasai sérültek meg, ugyanis az ütközés következtében oldalra borult az árokba. 13 személyt kórházba szállítottak. Mentőhelikoptert is kértek, amellyel egy asszonyt Nagyváradra szállítottak” – nyilatkozta Silaghi.

A helyszínre tűzoltók, mentősök és rendőrök is érkeztek.

A forgalmat mindkét irányba lezárták.

www.agerpres.ro