Használt buszokat vennének

Használt buszokat vennének
Október 20-án a városháza dísztermében havi ülését tartotta a váradi önkormányzat képviselő-testülete. A napirendi pontok közül három a Helyi Közszállítási Vállalat beruházásaira vonatkozott.

Csuzi István, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatója az Erdély Onléine-nak azt nyilatkozta: a vonatkozó előterjesztésekben (a beavatkozási munkálatok véleményező dokumentációjából eredeztethető műszaki-gazdasági mutatók elfogadása) szereplő két modernizálás a villamosinfrastruktúra fejlesztésével kapcsolatos, vagyis a Polgármesteri Hivatal kifizeti a tömegközlekedési cégnek a javítás ellenértékét, amit a várad-rogériuszi Transilvaniei/Nadányi utca és Corneliu Coposu utca sarkán végeztek, illetve a Pece-parton, a Cantemir/Ghillányi utcára való kimenetelnél a remízből is korszerűsítési munkákat csinálnak, vagyis új váltókat szerelnek fel. Mindkét összeg tehát az önkormányzat költségvetéséből kerül át az OTL idei invesztíciós keretébe.

Ugyanakkor pedig egy átrendezéssel (a Helyi Közszállítási Vállalat 2016-os évre vonatkozó beruházási programjának módosítása), mivel vannak olyan befektetések, melyekkel eddig még nem sikerült olyan szintre eljutniuk, hogy biztosítsák a 2016-os büdzsébe való beillesztésüket, átcsoportosítás történik, ugyanis tizenöt darab alacsony padlózatú használt buszt szeretnének vásárolni Hollandiából, az utazóközönség minél hatékonyabb és jobb kiszolgálása érdekében.

Ciucur Losonczi Antonius