Háromszor nyert a címvédõ

Háromszor nyert a címvédõ
Ami a váradi labdarúgásban elképzelhetetlen (legalábbis egyelõre!), azt mind kivitelezik vízilabdázóink. A hét végi rájátszásos tornán (1-4. helyezettek) a Leonardo VSK mindhárom fõvárosi gárdát legyõzte.

Az elsõ, pénteki összecsapáson elsõként a Bukaresti Steauával mérhette össze rejét a Nagyváradi Leonardo VSK. Nem volt könnyû dolga a váradi legénységnek a Ioan Alexandrescu Uszodában, ahol azelsõ három negyed hazai, ám csupán egy-egy gólos vezetéssel ért véget, míg a negyediket a vendégcsapatnak sikerült megnyerni. Végeredményben: Leonrado VSK–Steaua 10–8 (2–1, 5–4, 2–1, 1–2). Vagyis az idei bajnoki aranyéremre aspiráló fõvárosi legénységet sikerült megnyugtató távolságban tartani a „tróntól”. Góldobók: Dunca (3), Georgescu (3), Ridzyk (2), Kádár (1), Baidoc (1). Másnap, szombat este az elõzõ esztendõhöz képest kissé meggyengült Bukaresti Rapid volt a házigazdák ellenfele. A Leonardo játékosai tisztában voltak azzal, hogy könnyebb dolguk lesz mint volt a Steaua ellen, viszont ennek ellenére egyáltalán nem vették félvállról a meccset, s a rájátszások második csatájában törlesztették minden korábbi adósságukat a vasútasokkal szemben: Leonardo–Rapid 18–2 (3–0, 6–0, 4–2, 5–0)! A váradi gólokat Georgescu (4), Dunca (3), Kádár, Ridzyk, Tarnove\chi, Ungureanu, Zentai (2-2), Malai szerezték.

Nagy lépés a cím felé

Tegnap, váradi szempontból igen fontos mérkõzésen a Leonardo vízilabdázói jókora lépést tettek az ismétlés, a bajnoki cím megszerzése felé, miután ismét – nem is akármilyen, hanem nagyszerû játékkal! – diadalmaskodtak. Ezúttal a bajnoki tabella jelenlegi második helyezettjének, a Bukaresti Dinamónak a skalpját szerezték meg úgy, hogy mind a négy negyedben övék volt a pálma: Leonardo VSK–Dinamo 11–3 (1–0, 3–0, 4–2, 3–1). A váradi találatok Dunca (1), Baidoc (2), Zentai (2), Tarnovetchi (1), Ridzyk (1), Georgescu (3), Kádár (1) nevéhez fûzõdnek.

A Szuperliga vízilabda-bajnokság következõ (második) rájátszásos tornáját e hét végén, április 11. és 13. között Bukarestben bonyolítják le.

 

Szántó Sándor