Háromszéken szeptemberig nem lehet sofőrvizsgára jelentkezni

Kovászna megye – Bokor István, a jogosítvány kiadással és gépkocsi bejegyzéssel foglalkozó szolgálat parancsnokhelyettese elmondta: azért függesztették fel az iratkozásokat, mert szeptember közepéig már foglaltak. Ugyanakkor valószínű, hogy hamarosan áttérnek a számítógépes vizsgáztatásra.

A szükséges infrastruktúra megvan, Bukaresttől függ, hogy mikor indítsák be a rendszert.
Azt még nem tudni, hogy a számítógépes vizsgáztatás milyen ütemet diktál majd, olyan körülmények között amikor hetente 200-400 jelentkező van, és alig 6 számítógép.
Az mindenképpen előnyt jelent, hogy a vizsgázó azonnal megtudja az eredményt.
Újdonság az is, hogy kettéválasztják az elméleti és a gyakorlati részt, vagyis ugyanazon napon nem lehet minkét vizsgát letenni.
Jelenleg Kovászna megyében havonta 800-1600 személy jelentkezik sofőrvizsgára, az átmenési arány azonban alig 25%-os. A legtöbben, azaz a vizsgázók 90%-a, az elméleti résznél bukik el.
Megtudtuk, hogy az év első hat hónapjában 6.606 személy vett részt a vizsgákon, 2.325-el több mint az elmúlt év hasonló időszakában.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .