Három tűzesetet okozott a villámcsapás

Szatmár megye – Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése vihart és felhaszakadást prognosztizált tegnap késő estétől tizenhat megyében, köztük Szatmár megyében is.

A lehűlés és a csapadék meg is érkezett, és ha viharkár nem is történt megyénkben, de az esőt kísérő mennydörgés és villámcsapás három tűzesetet okozott hétfőről keddre virradólag.

Legkorábban a Mezőpetriben keletkezett tűzhöz riasztották a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségét, ahol egy csűr kapott lángra villámcsapás következtében és a mentésben egy 36 éves nagykárolyi tűzoltó életét vesztette.

Éjfél előtt röviddel pedig már Decebalban egy beépítetlen területen álló csűrbe csapott a villám és ez okozta a tüzet. A szatmári hivatásosok röviddel a riasztást követően a helyszínre érkeztek, akkor már a csűr 200 négyzeternyi területen állt lángokban. Háromszáz juhot még időben sikerült kimenekteni a tűzből, de a lángok martalékává vált javak összértéke így is eléri a 300 ezer lejt.

Éjfél után 28 perccel már Alsóhutára riasztották a tűzoltókat, ahol szintén villám csapott egy csűrbe, majd a lángok átterjedtek az istállóra és a nyári konyhára is. Több mint két órába telt, amíg a tüzet sikerült eloltaniuk a borválaszúti önkénteseknek a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége hivatásosaival közösen. A tűzben megsemmisült javakat 15 ezer lejre becsülte a szakértő.