Három százalék alatt a költségvetési hiány

Három százalék alatt a költségvetési hiány
Idén 3 százalék alatt marad az államháztartási hiány, nem haladja meg a 4%-ot, ahogyan azt Daniel Buda nemzeti liberális párti európai parlamenti képviselő jósolta – nyilatkozta szerdán Mihai Tudose miniszterelnök.

“Idén 3 százalék alatt marad a költségvetési hiány, és jövőre szintén. Engedjék meg, hogy azt kommentáljam, amit én tudok, nem amit önök. 2017-ben 2,97 százalékos lesz, és e körül várható 2018-ban is” – mondta a kormányfő Nagykárolyban. Tudose ugyanakkor tagadta, hogy elégedetlen lenne Ionuţ Mişa pénzügyminiszter tevékenységével. “Nem, ez nem igaz! Nem áll szándékunkban leváltani a minisztert” – mondta.

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szintén ama véleményének adott hangot, hogy Ionuţ Mişa jó miniszter, aki jó eredményeket fog elérni.
“Hétfőn 18 órán át tárgyaltunk a költségvetésről, többek között Mişa miniszterrel is. Nem volt semmiféle konfliktus sem köztünk, sem közte és a miniszterelnök között. Ő egy jó tárcavezető, aki dolgozik, és jó eredményeket fog elérni” – fogalmazott Dragnea. Daniel Buda európai parlamenti képviselő egy közleményben azt állította az Európai Bizottság adataira hivatkozva, hogy idén 4,1 százalék lesz az államháztartási hiány.

Liviu Dragnea képviselőházi elnök és Mihai Tudose kormányfő Nagykárolyba látogatott szerdán, ahol részt vesznek a román hadsereg napja alkalmából szervezett ünnepségen.

www.agerpres.ro