Három román állampolgár meghalt, hatan megsérültek egy Magyarországon történt közlekedési balesetben

Akt.:
Három román állampolgár meghalt, hatan megsérültek egy Magyarországon történt közlekedési balesetben
Három román állampolgár életét vesztette, további hatan megsérültek egy Magyarországon történt közlekedési balesetben – tájékoztat közleményében a külügyminisztérium.

Eszerint egy Romániába tartó kisbusz volt érintett a balesetben. A jármű utasai közül hárman életüket vesztették, hatan megsérültek; utóbbiakat környékbeli kórházakba szállították. A kedd reggeli baleset bekövetkeztének körülményeiről egyelőre nincsenek adatok.

Románia gyulai főkonzulátusa felvette a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, és bővebb információkat kért az esetről, ugyanakkor felkészült arra, hogy konzuli segítséget nyújtson – áll a külügy közleményében.

Raed Arafat belügyi államtitkár azt nyilatkozta kedden a magyarországi balesetről, amelyben hat román állampolgár súlyosan megsérült, hogy tartják a kapcsolatot a debreceni orvosokkal, és ha azok úgy döntenek, akkor hazahozzák őket.

‘Három személy elhunyt, hat sérültet a debreceni kórházba szállítottak, kettejük állapota súlyos. Ha a debreceni orvosok úgy döntenek, hazahozzuk őket’ – nyilatkozta Raed Arafat az AGERPRES hírügynökségnek.

www.agerpres.ro

Címkék: ,